„Ovakav vid stranačke aktivnosti je bez ikakve sumnje kradja izbora ucenjivanjem i pritiskom, a koliko je to značajno za održavanje SNS-a na vlasti, videli smo u nedavno završenim pregovorima u kojima njihovi predstavnici o ovome nisu hteli ni da razgovaraju“, rekao je funkcioner PSG-a.

Naveo je da je u zapadnim demokratijama prikupljanje takozvanih „sigurnih glasova“, odnosno podataka gradjana koji žele da se obavežu da će glasati za neku opciju, jedan od osnovnih alata stranaka.

„Medjutim, SNS je taj način rada potpuno izvitoperila, i umesto sigurnih glasova prikupljaju kapilarne glasove, odnosno zadužuju ljude koji mahom rade u javnim preduzećima i ustanovama da donesu lične podatke svojih prijatelja i rodjaka, koji će se obavezati da će glasati za SNS, a ukoliko se to ne dogodi, zadužena osoba ostaje bez posla“, istakao je Radovanović.

Dodao je da nije redak slučaj da su oni, koji su u sistemu kapilarnih glasova, obavezni da fotografijom glasačkog listića na kome je lična karta dokažu da su zaista glasali kako su i obećali.

Istakao je da gradjani moraju da znaju da na biračkom mestu mogu da pruže otpor ovoj uceni.

„Kada iza paravana na biračkom mestu uradite sve što ucenjivači od vas traže, precrtajte to što ste zbog njih zaokružili i glasajte za listu za koju verujete da će od Srbije napraviti bolje mesto za život svih nas i naše dece“, objasnio je Radovanović.