Izraelska vojska je objavila da su sistemi za protivvazdužnu odbranu presreli projektil, koji je aktivirao sirene za uzbunu u gradu Aškelonu na jugu Izraela, a izveštaja o žrtvama nije bilo.

Nekoliko sati kasnije izraelski avion je napao četiri vojne pozicije Hamasa, islamske ekstremističke organizacije, vladajuće u Gazi.

Video snimci postavljeni na društvenim mrežama pokazuju vatru i oblake dima kako se dižu iz pogodjenih mesta u centralnom i severnom delu pojasa Gaze, te istočnom području Gaza Sitija.

Ni jedna palestinska organizacija nije preuzela odgovornost za ispaljenu raketu, ali je izraelska vojska okrivila Hamas.

Izraelska vojna racija na Zapadnoj obali rano u petak, u kojoj su ubijena trojica palestinskih ekstremista i osam ih je ranjeno, mogla je podstaći raketiranje iz Gaze.

Takodje u petak je jedan izraelski balon za nadgledanje pao na severu pojasa Gaze, a izraelska vojska je saopštila da ispituje incident, ali je navela da ga nisu oborili palestinski ekstremisti.

Izraelska vojska skoro svakodnevno hapsi osumnjičene ekstremiste na okupiranoj Zapadnoj obali, uglavnom u području Dženina, posle niza napada u kojima je ubijeno 19 ljudi u Izraelu.