Rašić je za list “Nova” kazao da je počinilac Azem Kurtaj ranije bio sklon nacionalističkim izjavama.

Voleo bi, kako je rekao, da kolege Kertaja budu pozvane da svedoče o njegovom “opštem ponašanju” i izražavanju nacionalizma.

“Verzija u kojoj je (Albanac koji je pucao) Azem Kurtaj navodno bio napadnut i okružen, to je priča njegovog advokata, i ja joj ne bih dao posebnu važnost. Ja se rukovodim onim što piše u optužnici, da je reč o pokušaju ubistva i to će tako i ostati”, rekao je Rašić.

Prema njegovim rečima, reakcija kosovske policije nakon ranjavanja Stefana (11) i Miloša Stojanovića (21) koja se dogodila “na tako veliki praznik” Badnji dan, trebalo je da bude duplo brža i bolja nego inače.

“Mi imamo jednu dugu i lošu tradiciju etnički motivisanih incidenata i nažalost počinioci su ostali nekažnjeni. Zato mislim da bi ovo mogao biti uspeh godine kosovske policije, zato što su u tako kratkom roku uspeli da identifikuju i uhapse počinioce”, ocenio je Rašić.

Rašić je dodao da veruje da će Kurtaj biti “adekvatno” kažnjen, jer ono što je dosad video, što je tužilac sastavio i sudija potvrdio – govori da postoji rešenost tamošnjeg pravosudja.