Bespovratna sredstva dobilo je 205 građana i tri stambene zajednice, a većina učesnika konkursa je sredstva iskoristilo za zamenu stolarije. Od 17 miliona, 12 je obezbedila Opština Raška, a ostalo Ministarstvo rudarstva i energetike.

“Živim u zgradi staroj 70 godina, stolarija je dograjala i već odavno je trebalo zameniti, ali sa skromnom penzijom to nisam mogao da finansiram. Ovo je ovako super ispalo, zadovoljan sam i očekujem ovih dana početak radova”, kazao je Miodrag Bogojević.

Predsednik Opštine Raška Ignjat Rakitić izjavio je da je ta lokalna samouprava među prvima u Srbiji započela i okončala konkurs.

“Mi smo bili brzi, a građani još brži, pa smo zbog veliko interesovanja i njihovih potreba inicijalni budžet sa 10 povećali na 12 miliona dinara. Uspeli smo da završimo sve na vreme, pa se nadamo i da će građani pre zime uspeti da završe sve radove”, kazao je Rakitić.

Dodao je da će Raška i sledeće godine sprovesti isti konkurs, bez obzira da li će u tome učestvovati i Ministarstvo rudarstva i energetike.

“Sledeće godine ćemo sprovesti i konkurs za subvencionisanje nabavke i ugradnje solarnih panela. Za te svrhe je planirano 10 miliona dinara, po pet miliona iz budžeta Opštine i Ministarstva rudarstva i energetike”, najavio je Rakitić.