Kako je saopšteno iz Narodne stranke, Rašković Ivić je za televiziju Insajder izjavila da je “rešenje za tablice traženo nekoliko meseci pod pritiskom, i da sumnja da sada može da se nadje za nedelju dana i kraće”.

“Posle potpisivanja Briselskog sporazuma Srbije ima sva manje na Kosovu i Metohiji, a predali smo pozivni broj, katastar, elektroenergetski sistem, policiju i pravosudje, i mnogo toga što su oznake suvereniteta države. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je evakuisao državu Srbiju sa severa Kosova i Metohije”, dodala je ona.

Rašković Ivić, koja je i poslanica u Skupštini Srbije, istakla je da Srbi ne bi trebalo da se zadovolje samo “mrvicama poput Zajednice srpskih opština”.

“Vlada Aljbina Kurtija sada igra igru da neće da omogući ni ZSO, jer kao nije u skladu sa ustavom samoproglašenog Kosova, ali nije ni u skladu sa Ustavom Srbije da se pravi albanska država na teritoriji Srbije”, rekla je Rašković Ivić.

Navela je da je nezavisnost Kosova priznala “zlatna milijarda”, ali da “druge milijarde nisu priznale”, poput Kine i Indije, u kojima živi tri milijarde ljudi.

Sanda Rašković Ivić je navela da je sever Kosova i Metohije veliki problem jer je dugo bio uklopljen u sistem Srbije.

“Umesto da smo sistem koji smo imali na severu širili ka jugu, Priština je proširena na sever Kosova i Metohije”, kazala je Rašković Ivić.

Dodala je navela da Evropsku uniju “suštinski ne zanima kako žive gradjani Srbije”.

“EU kaže da je postignut ograničeni napredak u oblasti medija i nezavisnosti pravosudja. Ako je to ograničeni napredak, onda ne znam šta je nazadak”, rekla je Rašković Ivić.