“Vučić permanentno krši Ustav, a sada je baš prevršio meru. Spremni smo da u saradnji sa drugim poslaničkim grupama radimo na obrazloženju”, rekla je Rašković Ivić za list Danas.

Na pitanje da li incijativa za opoziv predsednika države može da doživi sudbinu predloga za zakazivanje nove vanredne sednice parlamenta o Kosovu, kada su proevropski orijentisane stranke odbile da potpišu zahtev, ona je odgovorila da je “apstinencija” tih stranaka bila pogrešna.

“Ali, kod pokretanja postupka pred Ustavnim sudom za kršenje Ustava stvari stoje drugačije. Svako se slaže da Vučić krši Ustav i da treba pokušati da se on u tome zaustavi. Ovo je prilika da se izjasnimo da li želimo vladavinu prava, koja je važan deo upravo evropskih vrednosti”, rekla je Rašković Ivić.

Govoreći o evopskom predlogu za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine na koji je Vučić pristao, ona je rekla da je do sada “Kosovo bilo više puta otimano i sada ga sami dajemo”.

“Tome kumuje zapadni svet, iako ova otimačina krši sve evropske vrednosti. Teško mi je da razumem moje kolege iz parlamenta koji se sekiraju zbog svakog pedlja ukrajinske zemlje, a srpsko Kosovo i Metohiju tako lako smatraju već ‘izgubljenim slučajem'”, rekla je Rašković Ivić.