Ona je ocenila da je “najmanje 80 odsto” građana Srbije protiv sporazuma, čiju je implementaciju prihvatio predsednik Aleksandar Vučić.

“Ako predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću prođe sprovođenje sporazuma u delo, on će od Zapada dobiti bonus da ostane na vlasti još godinama, pa će prvo doći Rio Tinto i sumporna kiselina će teći Drinom i Savom, a onda će na red doći ukidanje Republike Srpske i možda će biti otvoreno i pitanje Sandžaka”, rekla je Rašković Ivić televiziji Nova S.

Ocenila je da vlast više “ne može da vara narod lažima o pobedama od 5:0 u pregovorima o Kosovu i Metohiji” navodeći da evropski sporazum “jasno predviđa da Srbija pristaje na nezavisnost svoje južne pokrajine”.

“Prevare mogu da prođu za doručak i ručak, ali za večeru ne mogu, a mi smo stigli do večere. Odbacivanje sporazuma na referendumu primoraće vlast da upodobi državnu politiku sa voljom naroda”, rekla je poslanica Narodne stranke.

Upitala je da li “normalizacija odnosa” znači da Srbija treba da “pusti ‘Kosovo’ da postane nezavisna država ili je normalizacija odnosa sloboda kretanja i da Srbi imaju ista prava kao Albanci na Kosovu i Metohiji”.

“Kada skupimo 100.000 potpisa za raspisivanje referenduma, vlast više neće moći može da se pravi luda, gluva i slepa, a ako ni tada ne bude htela da raspiše referendum, ostaje jedina institucija koja funkcioniše pored predsednika Republike, a to je (beogradski most) Gazela”, navela je Rašković Ivić.