Tenderom je predviđena izgradnja novog objekta odeljenja psihijatrije, kotlarnice i trafo stanice, kao i dogradnja i rekonstrukcija internog odeljenja, hirurgije i zgrade Doma zdravlja.

Odeljenje psihijatrije imaće 1.937 kvadrata, objekat će biti na dva sprata i nalaziće se u blizini sadašnjeg grudnog odeljenja.

Rekonstrukcijom postojećih objekata, pored nadogradnje i proširivanja prostornih kapaciteta, predviđena je i kompletna zamena dotrajalih instalacija.

Vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice Meho Mahmutović nedavno je izjavio za RTV Novi Pazar da je to “najveći projekat u istoriji novopazarskog zdravstva”.

“To je prva faza, sledi i druga. Mi želimo da pohvalimo i potvrdimo da država nikad nije više investirala u naš kraj ko sad što radi. Ne prave se samo zgrade, primaju se i školuju novi kadrovi”, kazao je Mahmutović.

Tender je otvoren do 18. avgusta, a prema rečima direktora Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marka Blagojevića, očekuje se da do kraja septembra bude potpisan ugovor sa izvođačima radova.