Pari Sen Žermen je već osvojio titulu u francuskom prvenstvu, večeras je na svom terenu izgubio od Tuluza 1:3, a Mbape je postigao prvi gol na utakmici. On je poslednji put kao fudbaler Pari Sen Žermena igrao na Parku prinčeva, pošto će na kraju sezone napustiti klub.

Francuski reprezentativac nije objavio gde će nastaviti karijeru, ali najverovatnije će preći u Real Madrid.

Kada su objavljeni sastavi i spiker na stadionu izgovorio Mbapeovo ime, navijači su zviždali, ali su ubrzo posle toga najvaterniji navijači Pari Sen Žermena istakli zastavu u njegovu čast na kojoj je pisalo: “Dete iz predgrađa” (Enfant de la Banlieu), pošto je odrastao u pariskom predgrađu Bondi.

Takođe, razvili su i veliku fotografiju sa njegovim likom i karakterističnom pozom, sa prekrštenim rukama na grudima. On je otišao do navijača i aplaudirao im je.

Mbape je ove sezone odigrao 47 utakmica u svim takmičenjima, postigao je 44 gola i imao je 10 asistencija.

Za pariski klub odigrao je ukupno 307 utakmica i postigao 256 golova, otkako je došao iz Monaka, prvo na pozajmicu u sezoni 2017/2018, pa od 2018. godine uz trajni ugovor.

Između ostalih trofeja osvojio je šest šampionskih titula i bio finalista Lige šampiona u sezoni 2019/2020 sa Pari Sen Žermenom.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *