RCC je pozvao sve zainteresovane da do 28. februara nominuju ženu preduzetnicu godine u jednoj ili više kategorija – žena ekološka preduzetnica, kreativna žena preduzetnica, žena preduzetnica u turizmu, Romkinja preduzetnica, žena startup preduzetnica i mlada žena preduzetnica.

“Sigurna sam da svi vi znate barem jednu, ako ne i mnogo više neverovatnih žena, vašu majku, sestru, prijateljicu, partnerku ili poznanicu koja je preduzetnica i koja zaslužuje da dobije priznanje za sve što je uradila”, saopštila je Majlinda Bregu.

Ona je dodala da je namera inicijative da oda “skromno priznanje hrabrim i snažnim ženama koje su se usudile da se bore protiv stereotipa i donesu promene” i da je doprinos žena preduzetnica je ključan za napredak Zapadnog Balkana.

RCC je prošle godine ustanovilo dodelu priznanja Žena preduzetnica godine sa Zapadnog Balkana u okviru svog programa ekonomskog osnaživanja žena u okviru Akcionog plana za zajedničko regionalno tržište 2021-2024. godine.

Manje od 22 odsto preduzetnika sa Zapadnog Balkana su žene i zbog toga je promocija priča uspešnih žena preduzetnica iz regiona od velike važnosti, navodi RCC i dodaje da je ekonomsko osnaživanje žena od ključnog značaja za oporavak i otpornost, kao i za veći ekonomski rast.