“Svetski šampioni su preleteli celu planiranu rutu u helikopterom, jer je postalo nemoguće da se nastavi put”, napisala je na Tviteru portparolka predsedništva Gabrijela Seruti (Gabriela Cerruti) i pozvala na nastavak slavlja u miru.

Prema podacima gradskih vlasti Buenos Ajresa, više od četiri miliona ljudi okupilo se duž puta kojim je trebalo da prodje reprezentacija, od kompleksa zgrade Fudbalske federacije Argentine i centra grada. Taj put je dug 32 kilometra.

Predsednik federacije Čikvi Tapia (Chiqui) izjavio je pre odluke o preletanju helikopterom da organi bezbednosti ne dozvoljavaju nastavak puta.

“Hiljadu izvinjenja u ime svih igrača, šampiona”, napisao je Tapia na Tviteru.

Fudbaleri koji su u 11.45 po lokalnom vremenu krenuli autobusom, uspeli su da predju desetak kilometara za tri sata. Okupljeni navijači su usporavali vožnju autobusa.

Lokalna televizija je prenela snimke u kojima je izmedju ostalog prikazan navijač koji je bezuspešno pokušavao da skoči na autobus tokom vožnje.

Fudbalska reprezentacija Argentine osvojila je u nedelju uveče Svetsko prvenstvo pošto je u finalu u Dohi pobedila branioca titule Francusku posle jedanaesteraca sa 4:2, a posle regularnog dela i produžetaka bilo je 3:3.