Glumci Regionalnog pozorišta ovu predstavu pripremaju u saradnji sa Beogradskim dramskim pozorištem (BDP), koja će u Novom Pazaru premijerno biti izvedena 13.novembra.

Rifatović je za radio Sto plus rekao da dosadašnje probe obećavaju ozbiljan rad i jako zanimljiv i intenzivan proces.

„Ne možemo pričati unapred o rezultatima, jer je pozorište živa stvar i uspeh predstave zavisi od mnogo faktora. Cilj nam je da dobijemo predstavu koju ćemo da volimo i koja nema problem da iznese istinu kakva god da je, a toj istini smo čitali u romanu Enesa Halilovića“, rekao je Rifatović.

Dodaje da je okupljena sjajna glumačka ekipa, i da je divna stvar što se radi o tekstu autora sa našeg područja.

„Saradnja sa BDP-om jako je značajna za Regionalno pozorište, a okupljen je zanimljiv sklop generacijski različitih glumaca i mislim da će to biti dobro za budući rad. Dramaturzi će svakako imati najteži deo posla jer će morati da sve ono o čemu je Halilović pisao pretoče u dramaturšku formu“, naveo je Rifatović.

Predstava „Ljudi bez grobova“ koju će režirati Stevan Bodroža će u februaru naredne godine otvoriti pozorišnu sezonu u BDP-u.

U predstavi osim Rifatovića igraju i Lemana Binjoš, Haris Šećerović, Dušan Živanić, Ema Muratović, Kristina Jevtović, Aleksandar Jovanović, Amar Ćorović, Milena Pavlović i Nikola Mijatović.