Na osnovu 7.873 obrađenih zapisnika od ukupno 8.273 biračkih mesta, lista Stranke pravde i pomirenja i Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini osvojila je 27.956 glasova (0,78 odsto) što će im, prema projekcijama, doneti tri poslanička mandata.

Prva trojica na listi Stranke pravde i pomirenja i Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini su Usame Zukorlić, Edin Đerlek i Rejhan Kurtović.

Lista “SDA Sandžaka – Dr Sulejman Ugljanin” osvojila je 21.596 glasova (0,6 odsto) što bi trebalo da omogući da poslaničke mandate dobiju Selma Kučević i Ahmedin Škrijelj.

Podaci RIK-a pokazuju da je najviše glasova na parlamentarnim izborima koji su održani 17. decembra osvojila lista oko Srpske napredne stranke (SNS) “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane”, koja je dobila 46,8 odsto podrške birača.

Na drugom mestu je izborna lista “Srbija protiv nasilja” koja je dobila 23,4 odsto podrške birača koji su glasali na izborima, dok je na trećem mestu izborna lista oko Socijalističke partije Srbije (SPS) “Ivica Dačić – premijer Srbije”, koja ima 6,5 odsto podrške birača.

Cenzus za ulazak u parlament prešla je i koalicija NADA, koju čine Nova demokratska stranka Srbije i Pokret obnove kraljevine Srbije, koja je dobila 5,02 odsto podrške građana i Izborna lista “Mi – glas iz naroda” Branimira Nestorovića koja je dobila 4,68 odsto glasova birača.

Cenzus za ulazak u parlament prešao je i Savez vojvođanskih Mađara sa 1,7 odsto glasova birača.