Rikardo želi da ostane u Formuli 1, ali samo ako se pojavi pravi projekat. Takodje, 33-godišnji Australijanac rekao je da bi sledeće godine mogao da bude rezervni vozač neke od vodećih ekipa, a da se nada da će se godinu dana kasnije vratiti kao stalni vozač neke ekipe.

Upitan o tome da li bi mogao da popuni mesto u garažama Red Bula, Ferarija ili Mercedesa, on je odgovorio: „Otvorenog sam uma za svaki scenario“.

„Mislim da za svaku ekipu imaju opcije za i protiv. Prednost je to što bih imao više slobodnog vremena, pošto su ovih 18 meseci bili veliki izazov, pa bi možda bilo dobro imati malo slobodnog vremena. Ali, dobro je ostati aktivan. Zbog toga želim da čujem sve ponude. Čak i kao rezervni vozač, ne želim da budem previše ponosan da kažem da sam previše dobar za to“, rekao je Rikardo za Skaj.

„Želim da saslušam sve ponude i vidim šta ima smisla. To bi moglo biti nešto što bi mi više odgovaralo u budućnosti, a sledeća godina je možda od onih godina u kojima moram da budem strpljiv“, dodao je on.

Rikardo je naveo da će sačekati da se završi trka u Italiji, narednog vikenda i da će zatim razmišljati šta dalje.

Za sledeću sezonu slobodna su pet mesta, u Alpinu, Alfa Romeu, Hasu i Vilijamsu. Čini se da će u Alpin Pjer Gasli iz Alfa Taurija, koji želi da dovede Koltona Hertu.

„Mogu da odem u različitim pravcima i mislim da ne moram odmah da odlučim. Doneću odluku koja je najbolja za mene. Ne želim da odustanem od Formule 1. Ako to znači da neću biti tu sledeće godine, sigurno ću pokušati da pronadjem način da se vratim 2024. Trenutno me samo trkanje zanima i razmišljam da sam i dalje vozač Formule 1. Ponosan sam na postignuto, ali mislim da imam još nešto da pokažem, da dam. Ne bih se trkao u nekoj drugoj kategoriji sledeće godine“, rekao je Rikardo.