“Priču u sredini sa najvećim predispozicijama za rukomet najbitnije je krenuti od početka i kroz nekoliko godina sačekati rezultate. Besplatna škola rukometa namenjena je deci rođenoj između 2010. i 2013. godine, ali u obzir dolaze i nešto stariji dečaci u slučaju da su izrazito talentovani”, rekao je Savića novinarima u Novom Pazaru.

On je vodio više muških i ženskih klubova u Srbiji i regionu, a između ostalih trenirao je i rukometaše Sintelona, Sloge iz Požege, Kikinde i subotičkog Spartaka.

“Problem je, a i na kasniji razvoj negativno se odrazilo to što su pazarska deca s rukometom počinjala u svojoj 12 ili 13 godini. To je znatno kasnije u odnosu na druge regione u Srbiji, gde je ta granica oko osme ili devete godine”, ocenio je Savić.

Taj rukometni stručnjak podsetio je da je radio Bačkoj Palanci, koja je svojevremeno iznedrila reprezentativce Srbije Dragana Sudžuma, Marka Vujina, Žarka Šešuma, Rajka Prodanovića i Dobrivoja Markovića.

“Posle višegodišnjeg kontinuiranog rada mene i mojih kolega iz Sintelona, imali smo ekipu sastavljenu isključivo od igrača iz Bačke Palanke. To smo uspeli u opštini od 29.000 stanovnika, a Novi Pazar je četiri puta veći”, naveo je Savić.

Njemu će u trenerskom timu pomagati Hasan Memić, Emir Brunčević i Adem Mavrić.

Rukometni klub Novi Pazar se do pre pet meseci takmičio u elitnoj Arkus ligi Srbije iz koje je istupio zbog nacionalističkih skandiranja i transparenata na utakmici sa Crvenom zvezdom u Beogradu.