Partizan je sinoć izgubio od Vojvodine u Novom Sadu posle produžetaka sa 28:32 u prvoj utakmici finalne serije Arkus lige. U prvom poluvremenu izbila je tuča na terenu, zbog čega je na kratko utakmica bila prekinuta.

“Posle gostovanja u Novom Sadu i najblaže rečeno nesportske atmosfere koja je trajala tokom čitave utakmice, ne možemo da se ne oglasimo i skrenemo pažnju na to da veći pritisak i mržnju od strane jednog sportskog rivala nikada u svojoj istoriji nismo osetili”, naveo je Partizan.

“Nezapamćeno je da predsednik jednog kluba pokazuje srednji prst navijačima gostujućeg tima i provocira ih tokom čitave utakmice. Dok su na Banjici prva tri reda iza klupa igrača i zapisničkog stola uvek prazna, na Slanoj bari se iz prvih redova visi nad glavom klupama i delegatu i salvama uvreda vrši pritisak na glavne aktere, sudije i delegate tokom cele utakmice”, dodaje se.

Partizan je naveo da su neki od prijatelja kluba posle utakmice zatekli isečene po dve gume na automobilima i da mnogi nisu mogli da se vrate iz Novog Sada.

“Atmosfera linča i plaćeni natpisi u medijima su sramota za klub koji ima 10 puta veći budžet dobijen od javnih preduzeća. Mogu da kupe bilo kog igrača, ali ne mogu navijače”, naveli su crno-beli.

Beogradski klub ocenio je da je ponašanje trenera Vojvodine Borisa Rojevića nedopustivo i naveo da igrači Partizana neće nastupati za reprezentativne selekcije ako on bude radio u njima.

“Šteta je što klub koji je devet godina zaredom osvajao titulu nema sportske manire i ponašanje koje priliči jednom šampionu. Partizan neće odgovarati na isti način. Fer i sportski smo se borili tokom cele sezone i tako će biti do samog kraja”, piše u saopštenju Partizana.

Na sajtu Arkus lige navodi se da će po pristizanju dokumentacije službenih lica biti pokrenuti disciplinski postupci, a da će akteri sukoba koji je na terenu izbio u 26. minutu, biti kažnjeni.

Druga utakmica finala plej-ofa igra se u sredu od 18 časova na Banjici.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *