Ukrajinska vojska je navela da su ruske snage od juče ujutru do jutros izvele 18 vazdušnih, pet raketnih i 53 napada iz višecevnih raketnih bacača.

Generalštab ukrajinske vojske navodi da je Rusija najveći deo svojih operacija usmerila na industrijski istok Ukrajine, fokusirajući se na mesta Liman, Bahmut, Avdejevka i Marinka u Donjeckoj oblasti.

Većina današnjih izveštaja sa ratišta odnosila se na četiri ukrajinske oblasti koje je Rusija pripojila u septembru (Donjeck, Lugansk, Zaporožje i Herson).

Ruski predsednik Vladimir Putin naredio je nedavno svojoj vojsci da preuzme potpunu kontrolu nad tim oblastima, dok je Ukrajina nagovestila da će uskoro započeti kontraofanzivu kako bi povratila veći deo teritorije.

Britanski vojni zvaničnici su danas saopštili da su ruske snage verovatno ušle u centar Bahmuta i zauzele zapadnu obalu reke Bahmutke.

Osmomesečna ofanziva Rusije na Bahmut i rešenost Ukrajine da odbrani taj grad rezultirali su najdužom i potencijalno najkrvavijom bitkom u ratu koji je Putin započeo 24. februara prošle godine.