Zauzimanje Jagidne dalje zatvara ruski obruč oko Bahmuta. To selo se nalazi na manje od dva kilometra od centra tog grada.

“Vagnerove jurišne jedinice preuzele su danas punu kontrolu nad selom Jagidne, severno od Bahmuta”, rekao je Prigožin.

Njegova pres služba je na Telegramu prenela fotografiju na kojoj su naoružani i maskirni muškarci sa Vagnerovom zastavom ispred znaka za ulaz u selo Jagidne.

Ruske snage već nekoliko nedelja pokušavaju da opkole Bahmut i uspele su da preseku nekoliko važnih puteva snabdevanja ukrajinskih snaga.

Grupa Vagner, koja je na prvoj liniji fronta u tom delu Ukrajine, saopštila je u petak da je zauzela mesto Berhivka severno od Bahmuta, a prošle nedelje mesto Paraskovijka, takođe kod Bahmuta.

Poslednjih nedelja došlo je do napetosti između te paravojne grupe i ruske vojske. Prigožin je optužio rusku vojsku da nije obezbedila municiju toj grupi smatrajući to izdajom.

Kako je ranije ocenila agencija Frans pres, kritike Prigožina, inače biznismena, označavaju povećanu napetost između njegove grupe Vagner i ruske vojske, jer se čini da su obe snage u konkurenciji na terenu u Ukrajini.