Ambasador je u razgovoru sa potpredsednicom skupštine Srbije, koja je i predsednica Odbora za spoljne poslove Marina Raguš, rekao da su za Rusiju “neprihvatljive” odluke međunarodnih organizacija koje se odnose na Kosovo, navodi se u saopštenju srpskog parlamenta.

Marina Raguš i Bocan-Harčenko razmenili su mišljenja o aktuelnim geo-političkim pitanjima, a ambasador je potpredsednici parlamenta uručio pisane čestitke predsednika gornjeg i donjeg doma ruskog parlamenta, Grigorija Karasina i Leonida Sluckog povodom stupanja na dužnost.

Raguš je zahvalila ruskom ambasadoru na podršci njegove zemlje Srbiji u UN, posebno na nastupu predstavnika Rusije na nedavno održanoj sednici Generalne skupštine UN, “koji će srpski narod pamtiti i koji dodatno potvrđuje tradicionalno prijateljstvo naših zemalja”, navodi se u saopštenju.

Ona je ponovila da Srbija neće odustati od svojih prijatelja i bilateralnih partnera i zahvalila je na podršci Rusije Srbiji u svim međunarodnim institucijama, kao i u pogledu očuvanja njenog suvereniteta i teritorijalnog integriteta, dodala je Skupština Srbije.