Sudjenje se privodi kraju skoro šest meseci od hapšenja košarkašice na moskovskom aerodromu i naknadnog pritvora. To je slučaj koji je dostigao najviše nivoe američko-ruske diplomatije.

Košarkašica Finiks Merkjurija suočava se sa kaznom zatvora do 10 godina. Osudjujuća presuda se čini gotovo izvesnom, s obzirom na to da je Grajner priznala da je u prtljagu imala elektronske cigarete napunjene uljem kanabisa.

Advokati dvostruke olimpijske šampionke su tokom sudjenja ponovili njenu tvrdnju da nije imala zločinačke namere i da je ulje kanabisa dospelo u torbu jer se na brzinu pakovala.

Oni su za svedoke pozvali članove njenog ruskog kluba za koji igra van sezone u NBA ligi, koji su govorili o njenom karakteru, a priložili su pismeno svedočenje lekara koji je rekao da joj je prepisao kanabis za lečenje bolova.

Takodje, rečeno je da je Grajner nenamerno u Rusiju donela to ulje, pošto ga je koristila kao lek dok je boravila u Arizoni, gde je legalizovana marihuana u medicinske svrhe.

Tužila Nikolaj Vlasenko rekao je da je košarkašica namerno donela kanabis u Rusiju.

Nije poznato kada će presuda biti doneta. Ako Grajner ne bude oslobodjena, pažnja će biti usmerena na mogućnost razmene zatvorenika, prenela je agencija Asošiejted pres.

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.