Resorni ministar Branko Ružić, koji je prisustvovao polaganju kamena temeljca, izjavio je da će izgradnjom novog vrtića biti obezbeđeno 100 novih mesta za mališane iz Tutina, čime će praktično biti ukinute liste čekanja za upis u vrtić u tom gradu.

Ružić je dodao da Ministarstvo kroz projekat “Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje”, u saradnji sa Svetskom bankom, gradi ili dograđuje vrtiće u još 22 lokalne samouprave širom Srbije.

“Za jedanaest vrtića je u planu raspisivanje tendera za izvođače radova, od kojih je jedan tender za vrtić u Novom Pazaru od 270 novih mesta za decu predškolskog uzrasta”, najavio je Ružić.

On je rekao da su do sada, po projektu Ministarstva završena tri vrtića u Doljevcu, Žitorađi i Sremskoj Mitrovici, kao i da će do septembra biti završeni radovi na još četiri vrtića – dva u Кruševcu i po jedan u Loznici i Merošini.

U isto vreme radovi su u toku na vrtićima u Vladičinom Hanu i Prokuplju, dok se početak radova očekuje se i na objektima u Smederevu i Šidu.

Izgradnjom novih i dogradnjom postojećih vrtića biće obezbeđeno proširivanje kapaciteta i mesta u predškolskim ustanovama za 11.000 mališana.