„Oni koji se oglašavaju, to vam je kao u onoj basni: ‘Oni prvi koji zakukuriču, završe uglavnom u supi'“, rekao je Ružić za televiziju Insajder.

Ružić, inače potpredsednik Glavnog odbora SPS je naveo da ta stranka čeka da krenu razgovori o formiranju nove vlade.

Podsetio je da je mesec dana rok za konstituisanje Skupštine nakon objavljivanja zvaničnih rezultata izbora.

Zbog ponavljanja glasanja na jednom biračkom mestu u opštini Bujanovac, još uvek nema zvaničnih rezultata parlamentarnih izbora održanih 3. aprila.

Ružić: Dojave o bombama neće urušiti obrazovni sistem
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je da je uveren da se obrazovni sistem neće urušiti zbog dojava o postavljenim bombama u brojnim školama u Srbiji.

„Kao sistem mi smo adaptivni“, rekao je Ružić za televiziju Insajder i naveo da se u 34 odsto, od 258 škola u Beogradu, danas nastava izvodila onlajn što je, kako je ocenio, „dobar pokazatelj“.

Upitan da li će zbog dojava o bombama svi đaci u Srbiji morati da pređu na praćenje nastave na daljinu, on je odgovorio da je to teško reći i dodao da onlajn nastava za sve učenike nije moguća.

„Pre svega govorimo o deci od prvog do četvrtog razreda – deci o kojoj neko mora da povede računa ukoliko su kod kuće. Nemaju svi deku i baku…Uvek imamo plan i protokole i mislim da ćemo izaći na zelenu granu“, istakao je Ružić.

Na adrese 173, od ukupno 258 osnovnih i srednjih škola u Beogradu juče su elektronskom poštom upućene pretnje da su u njima postavljene bombe, saopštilo je Ministarstvo prosvete.