Generalni sekretar Narodne stranke Stefan Jovanović, koji je izabran za poslanika u Skupštini Srbije, izjavio je danas da će poslanici te stranke zatražiti osnivanje anketnih odbora za slučajeve „Jovanjica“, „Krušik“, „Telekom“ i „EPS“, kao i za sve „velike pljačke državne imovine i javnih sistema“.

„Narodna stranka će u Skupštini Srbije biti najveća pojedinačna opoziciona stranka i predložićemo i sprovodjenje ekonomskih mera Narodne stranke – smanjenje PDV-a sa 10 odsto na jedan odsto za osnovne životne namirnice, dupliranje budžeta za poljoprivredu i povećanje minimalne zarade na 50.000 dinara“, rekao je Jovanović portalu Nova.rs.

On je kazao da će Narodna stranka predložiti niz rešenja koja se odnose na pobolšanje životnog standarda gradjana i naveo da očekuje da će u najkraćem roku biti konstituisan novi saziv parlamenta kako bi se završio „institucionalni vakuum koji traje 100 dana“.

Mediji su preneli ranije danas da bi parlamentarne stranke trebalo da počnu konsultacije sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem 14. jula, a da bi konstitutivna sednica parlamenta mogla da bude održana do kraja meseca.