Jedan od potpisnika, profesor biologije Dejan Mirčić za radio Sto plus je kazao da je iz više razloga podržao ove proteste.

“U društvu u kome je dozvoljeno neistomišljenike nazivati hijenama i lešinarima, u kome je moguće da niko ne preuzima odgovornost ni za šta pa čak ni kada je u pitanju masakar kakvom nema primera u istoriji, u kome nema slobode medija i pravde podjednako za sve, u kojoj se umetnici nazivaju šljamom samo zato što drugačije misle, a ratni zločinci slave kao heroji, mora se makar reći da ste protiv toga”, rekao je Mirčić.

On je dodao da se proglasom od najviših državnih funkcionera zahteva preuzimanje odgovornosti za sve češće slučajeve nasilja u društvu.

“Reč je o jednoj njima davno zaboravljenoj pojavi zvanoj moral. Da ga ima do sada bi već pljuštale neopozive ostavke. Ipak, svedoci smo da se to ne dešava, a čitava stvar se zataškava i gura u zaborav”, naveo je  Mirčić.

Više od 1.800 profesora, istraživača i saradnika univerziteta i instituta u Srbiji, podržalo je građanske proteste koji se pet sedmica odvijaju na ulicama gradova, pozivajući na hitno ispunjene zahteva okupljanja.

Spisak potpisanih možete pročitati ovde.