U izjavi agenciji Beta, Šabić je naveo da tu odluku niko zvanično nije video ali da je vladajuća većina već sprovodi u delo.

“Ona dolazi kao posledica trapavog nastupa ministra policije Bratislava Gašića u skupštini kada je u izlaganju optužio Nemačku da krije ubicu Olivera Ivanovića, pa se onda vadio kako je na kraju te rečenice trebalo da stoji znak pitanja. Ili zbog slučaja na kojoj je poslanik Srpske napredne stranke Nebojša Bakarec vređao poslanika Zavetnika Zorana Zečevića da je ubio penzionere u Aranđelovcu, nakon čega stenogrami nisu odmah podeljeni novinarima, već su sa danom zakašnjenja objavljeni na sajtu i to korigovani i iz njih je izbačen deo sa vređanjem poslanika Zečevića”, rekao je on.

Šabić je dodao da je klasičan primer cenzure to što se stenogrami sada objavljuju na sajtu Skupštine sa zakašnjenjem od 24 sata, a ne kao što je do sada bio slučaj da stižu u novinarsku sobu odštampani na papiru sat i po od izgovorenog u sali.

On je dodao da ideja da neko može da koriguje stenograme, pa da ih tako prerađene objavljuje na sajtu, kršenje Ustavnih odredbi o zabrani cenzure i o pravu na obavešenost.

Odeljenje za odnose sa javnošću Skupštine Srbije obavestilo je skupštinske izveštače pre dva dana da agencijski novinari koji rade u novinarskoj sobi neće u toku dana dobijati steno beleške sa sednice, već će čitav transkript biti objavljivan na sajtu tek narednog dana.

Inače, steno beleške su stizale u novinarsku sobu na papiru, oko sat i po nakon izgovorenog u sali.