Šef opozicione odborničke grupe Bošnjačke demokrtaske zajednice Sandžaka (BDZS) Sead Šaćirović trebalo bi da na sledećoj sednici Skupštine grada, u ponedeljak 27. aprila, obelodani svoje dalje delovanje u lokalnom parlamentu, saznaje radio Sto plus.

Šaćirović, koji je po zanimanju diplomirani komunikolog, od juče je zvanično član kabineta gradonačelnika Novog Pazara Meha Mahmutovića, gde nisu mogli da nam odgovore za koju oblast će konkretno biti zadužen.

On je već dva dana nedostupan za komentar na svoje brojeve telefona poznate našoj redakciji, a prema nezvaničnim informacijama do kojih smo došli on je mesecima u sukobu sa nekadašnjim najbližim saradnikom muftijom Muamerom Zukorlićem.

Naš izvor navodi da ga je sa osnivačem vladajuće Sandžačke demokratske partije (SDP) Rasimom Ljajićem povezao njegov brat od strica, koji je aktivan član ove stranke i nalazi se na čelu jedne javne ustanove.

Predsednik BDZS Jahja Fehratović je još početkom godine dostavio Skupštini grada obaveštenje u kojem je Admira Muratovića imenovao za ovlašćenog predstavnika ove odborničke grupe.

Fehratović je odbijao naše telefonske pozive, a na postavljena pitanja sms porukom odgovorio je da je na sastanku.

Podsećamo da je i opoziciona Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka pre dva meseca ostala bez šefa odborničkog kluba, jer je Fahrudin Đekić odlučio da bude „pasivan“ u narednom periodu i da ne dolazi na skupštinska zasedanja.

Oni su za novog šefa kluba imenovali Alana Karaahmetovića, a Đekić je imenovan za  savetnika za zapošljavanje u Filijali Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Pazaru, gde je prešao iz Ministarstva privrede u Beogradu.

Predsednik Gradskog odbora SDP Husein Memić nije želeo da odgovori na naše pitanje o tome da li su Šaćirović i Đekić sada članovi ove stranke, ističući da je ona otvorena za sve ljude koji žele dobro ovom gradu.

„Vrata naše stranke su otvorena za sve one koji vide koliko smo uradili za ovaj grad i kolićemo ćemo ga tek razviti u narednom periodu. Svi oni koji se leče i koji imaju decu školskog i predškolskog uzrasta znaju šta znači samo poslednja donacija od sedam miliona evra, koju smo dobili od Ujedinjenih Arapskih Emirata“, rekao je Memić našem radiju.

A.Bajrović