Nakon sinoćnog saopštenja da je završena potraga Atlantskog okeana za ostacima kineskog balona koji je naduvan bio prečnika između 20 i 30 metara, američka vojska je objavila da je završila i potragu za ostacima letelica oborenim iznad Aljaske i iznad jezera Hjuron, 10. i 12. februara.

SAD veruju da su Ratna mornarica, Obalska straža i osoblje FBI-a sakupili sve ostatke kineskog balona sa dna okeana, uključujući i delove iz kojih je moguće videti koje informacije je letelica prikupljala.

Portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost, Džon Kirbi, rekao je da je sakupljena velika količina delova oborenog balona među kojima su i “elektronski i optički” delovi.

On je odbio da kaže šta su SAD do sada saznale iz proučenih ostataka.

U saopštenju je navedeno da je, pošto je pretraga završena, ponovo otvoren vazdušni prostor i dopušten  je pomorski saobraćaj u Južnoj Karolini, kao i iznad Aljaske i jezera Huron.

Dok je Vojska uverena da je balon oboren kod Južne Karoline bila nadzorna letelica Kine, administracija predsdnika Džozefa Bajdena je priznala da su tri mala oborena “objekta” verovatno bili baloni građana.

Još su bez odgovora ključna pitanja o tome kakve je obaveštajne podatke kineski balon uspeo da prikupi dok je leteo iznad osetljivih vojnih lokacija u Sjedinjenim Državama, i da li je uspeo da ih pošalje u Kinu.