Mark Forkner dao je Saveznoj upravi za letenje (FAA) „lažne, netačne i nepotpune informacije o novom delu sistema kontrole komandi za let Boinga 737 Max, uredjaja MCAS“, zbog čega su se dogodile dve nesreće, navelo je američko ministarstvo pravde u saopštenju.

Prema dokumentima optužbe bivši pilot je otkrio 2016. informacije o važnoj promeni na softveru namenjenoj tome da se izbegnu poremećaji, ali je namerno rešio da to ne podeli sa agencijom FAA.

Kao posledica toga agencija nije uključijla detalje o sistemu MCAS u jednom važnom dokumentu, i kao dalja posledica to nije uključeno u uputstvima za obuku pilota na tim letelicama.

Forkner (49) takodje se optužuje da je delovao na uštrb klijenata Boinga koji su kupili letelice 737 Max time što im je uskratio neophodne informacije.

Prema dokumentima objavljenim početkom 2020. on se hvalio da može da prevari sagovornike iz FAA da dobije sertifikaciju sistema MCAS.

Avion 737 Max zvanično je dobio odobrenje za letenje u martu 2017. U oktobru 2018. i martu 2019. u dve nesreće su se dogodile na letelicama kompanija Lajon er i Etiopian erlajns i poginulo je 346 ljudi.

U ta dva incidenta, softver u komandama za letenje, MCAS, blokirao se na osnovu pogrešnih informacija koje je prenela jedna od dve sonde uredjaja.

Svi avioni 737 Maks su tada prizemljeni tokom 20 meseci, a ponovo su dobili odobrenje za letenje krajem 2020. kada je softver modifikovan.

Boing je priznao odgovornost za manipulaciju vlasti i prihvatio da plati više od 2,5 milijardi dolara za rešenje neke od tužbi.

Foknera je zvanično optužila savezna velika porota u Teksasu. Ako bude proglašen krivim mogao bi da dobije do 100 godina zatvora.

„Fokner je krio neophodne informacije od regulatornog tela da pokuša da uštedi novac za Boing“, komentarisao je savezni tužilac u Teksasu Čed Mičam, u saopštenju.

„Ministarstvo pravde ne može da toleriše takvu prevaru, iznad svega u sektoru gde su ulozi toliko visoki“, dodao je on.   //