Kako je prenela ta partija, Šajn je u otvorenom pismu premijerki Ani Brnabić ocenio da su se na izborima 3. aprila desile „ozbiljne manipulacije“ i da je romskim biračima plaćano da glasaju za odredjene kandidate i stranke.

„Kao Rom i kao neko ko je lojalniji Srbiji nego neki vaši saradnici u Vladi, teško mi pada da se o Romima priča da su zlo za demokratiju jer se prodaju za paket. Vi koji o tome ćutite, stvarate sve veću etničku distancu prema Romima u društvu u kome živimo, a ne oni koji o tome pišu. Odgovorno tvrdim da je tačno da se na Rome vrši pritisak i da se kupuju njihovi glasovi“, naveo je Šajn.

Prethodno je dnevni list Danas na naslovnoj strani današnjeg izdanja objavio tekst u kom predstavnici romskih organizacija tvrde da su pripadnici te manjine koji imaju pravo glasa dobijali u Vranju od 2.000 do 5.000 dinara kako bi glasali na nedavnim izborima.

Reagovala je premijerka Ana Brnabić na Tviteru koja je ocenila da je uredjivačka politika tog dnevnog lista „vredjanje gradjana, od nacionalnih manjina do poljoprivrednika“.