Ovgodišnje odsustvo uobičajenih sajamskih popusta i lagera vozila za brzu isporuku, kao i komercijalnog efekta posledica je, kako je navedeno, “neverovatnih globalnih privrednih, energetskih, komunikacionih, tehnoloških i tržišnih promena u automobilskoj industriji izazvanih… posledicama globalne pandemije, a potom i ukrajinske krize, nestašicom delova i komponenata, velikim tehnološkim zaokretima i novim konceptima poslovanja”.

Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova na Salonu automobila je okupila 250 izlagača sa 33 automobilska i sedam brendova lakih privrednih vozila, uz više od 40 premijera.Na “Motopassionu” se okupilo 60 izlagača, s više od 40 marki motocikala, kvadova i skutera i velikim brojem brendova moto-opreme.

Najskuplji izloženi modeli na Salonu automobila bili su pojedini modeli Maseratija, Mercedesa, Porshea, Audija i BMW-a, koji koštaju od 170.000 do 300.000 evra.

U donjoj cenovnoj kategoriji, u rasponu od 13.000 do 20.000 evra, mogli su se kupiti pojedini modeli Hjundaija, Fiata, Opela, Dacie, Suzukija, Citroena, Forda, Kie, Renaulta, MG-ja i Tojote.