Pogotovo su rizične deonice u blizini Osnovne škole “Bratstvo” i Dečijeg dispanzera, gde je raskopan trotoar, zbog čega se, uglavnom deca, kreću kolovozom.

Iz Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta Novi Pazar, koje je obično zaduženo za održavanje javnih površina i saobraćajnica, kazali su nam da je u ovom konkretnom slučaju sanacija raskopanih ulica i trotoara obaveza izvođača radova.

“Sanacija se očekuje za par dana, kada se zemljište slegne i zbije. U suprotnom bi došlo do oštećenja postavljenih cevi”, rekao nam je direktor tog preduzeća Mujo Šaćirović.

Porastom broja gradilišta i izgradnjom višespratnica, u Novom Pazaru je evidentan i problem raskopavanja ulica zbog priključenja na vodovodnu i kanalizacionu mrežu, posle čega ulice i trotoari mesecima ostanu raskopani.

Šaćirović objašnjava da se obaveza vraćanja javnih površina u prvobitno stanje, nakon takvih radova, reguliše ugovorom sklopljenim sa investitorom.

“Ugovorom određujemo da li je za sanaciju odgovorno naše preduzeće ili investitor. Imamo obe mogućnosti”, kazao je Šaćirović.

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.