Pogotovo su rizične deonice u blizini Osnovne škole “Bratstvo” i Dečijeg dispanzera, gde je raskopan trotoar, zbog čega se, uglavnom deca, kreću kolovozom.

Iz Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta Novi Pazar, koje je obično zaduženo za održavanje javnih površina i saobraćajnica, kazali su nam da je u ovom konkretnom slučaju sanacija raskopanih ulica i trotoara obaveza izvođača radova.

“Sanacija se očekuje za par dana, kada se zemljište slegne i zbije. U suprotnom bi došlo do oštećenja postavljenih cevi”, rekao nam je direktor tog preduzeća Mujo Šaćirović.

Porastom broja gradilišta i izgradnjom višespratnica, u Novom Pazaru je evidentan i problem raskopavanja ulica zbog priključenja na vodovodnu i kanalizacionu mrežu, posle čega ulice i trotoari mesecima ostanu raskopani.

Šaćirović objašnjava da se obaveza vraćanja javnih površina u prvobitno stanje, nakon takvih radova, reguliše ugovorom sklopljenim sa investitorom.

“Ugovorom određujemo da li je za sanaciju odgovorno naše preduzeće ili investitor. Imamo obe mogućnosti”, kazao je Šaćirović.