Kako je u pitanju državni put IB reda, za njegovo održavanje je nadležna kompanija “Novi Pazar put” iz koje su Sto plus radiju odgovorili da su preduzeli sve neophodne mere kako bi sanacija uskoro počela.

Naveli su da su u toku poplave izašli na lice mesta i postavili neophodnu saobraćajnu signalizaciju, te da su sačinili Prijavu o oštećenju kolovozu koju su prosledili Inspekciji za državne puteve i obavestili Javno preduzeće “Putevi Srbije”.

Na lice mesta izašli su republički inspektor i Nadzorni organ “Puteva Srbije”, posle čega se očekuje dolazak šefa Nadzorne službe tog javnog preduzeća i izrada rešenja sanacije puta.

“Mi smo izvođači radova na državnim putevima i ništa ne možemo raditi bez naloga JP ‘Putevi Srbije’. Čim dobijemo nalog za sanaciju nastalog otcepljenja dela kolovozne trake, odmah ćemo pristupiti izvođenju radova, jer održavanje kolovozne konstrukcije ovog putnog pravca pripada našoj teritoriji”, navodi se u odgovoru kompanije “Novi Pazar put”.

Jako nevreme, praćeno obilnim padavinama i gradom veličine oraha, koje je pogodilo Novi Pazar 21. maja, izazvalo je izlivanje reka na nekoliko lokacija, štetu na poljoprivrednom zemljištu i putnoj infrastrukturi.

Procena štete je još uvek u toku.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *