On je nakon razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i plenarnog sastanka delegacija dveju zemalja rekao da Srbija u Španiji ima prijatelja koji će joj pomoći da se pridruži EU.

„Srbija koja je od 2002. zemlja kandidat nastavlja tim putem i nemojte da sumnjate da će Španija uvek biti uz vas. Imaćete našu podršku da postanete punopravni član EU“, rekao je Sančes.

On je naveo da Srbiju i Španiju povezuje potreba da se poštuje međunarodno pravo i teritorijalni integritet i suverenitet.

„Mi podržavamo Srbiju kada je reč o Kosovu. Španija je bila i biće uvek uz Srbiju u odbrani ovih principa“, rekao je Sančes.

On je dodao da su politički odnosi Španije i Srbije odlični i da ekonomski i trgovinski odnosi treba da dođu na taj nivo.

„Trgovinska razmena je prilično pojačana tokom proteklih pet godina, ali treba i dalje da raste, i to će biti u interesu kako Španije, tako i Srbije“, naveo je Sančes.

Dodao je da će u oktobru u Beogradu biti organizovan poslovni forum španskih i srpskih firmi i da vlade obe zemlje rade na bilateralnom ekonomskom sporazumu.