Rukovodilac Odeljenja za vanredne situacije Ismail Dupljak izjavio je nakon sednice Štaba da su obilne padavine izazvale oštećenja na putnim pravcima na području Trnave, Vranovine, Deževe, Grubetića, Lukara, Sebečeva i sela na Goliji.

“Imali smo u poslednja dva dana 32 prijave oštećenja seoskih puteva. Građevinske mašine su na terenu, radiće se i tokom vikenda, prema prioritetima, odnosno, pre će se sanirati putevi gde ima više kuća, odnosno, više stanovnika”, kazao je Dupljak.

Istakao je da građani nisu prijavljivali materijalnu štetu izazvanu jučerašnjim nevremenom, ali da je zabeleženo da se voda izlila u nekoliko podrumskih prostorija.

“Predstavnik Elektrodistribucije nas je izvestio i da je došlo do ulivanja vode u trafostanicu u centru grada zbog čega deo Novog Pazara nije imao struju. Zbog toga je došlo i do problema sa mobilnom telefonijom”, dodao je Dupljak.

Jaka kiša, praćena vetrom, padala je u četvrtak veče nekoliko sati u Novom Pazaru.

Kišna kanalizacija nije mogla da prihvati veliku količinu vode zbog čega su brojne ulice bile poplavljene, a došlo je i do višesatnog nestanka struje u većem delu grada što je prouzrokovalo i probleme u funkcionisanje internet, mobilnih i operatera kablovske televizije.