Šapić je za Prvu televiziju rekao da se “nada” da bi u naredne dve do tri godine širom Beograda trebalo da bude postavljeno 3.000 informacionih tabli na stanicama javnog prevoza.

“Osim svrsishodnosti, postavljanje tih tabli će na kraju krajeva ulepšati sama stajališta”, rekao je Šapić i dodao da će na ostalim stajalištima i dalje postojati USSD kod putem kog će građani moći da dobiju informaciju o dolasku vozila javnog prevoza.

On je najavio da bi u narednim danima trebalo da budu raspisani tenderi za nabavku 300 autobusa na gas i 25 tramvaja, što će kako je rekao, biti prva nabavka tih vozila za potrebe gradskog prevoza u prethodnih 15 godina.

“Pokušaćemo da za koju godinu imamo potpuno ekološki prevoz, da nema više autobusa na naftu. Optimista sam što se tiče javnog prevoza”, rekao je gradonačelnik.

Šapić je najavio da neće odustati od uklanjanja splavova sa Savskog keja na Novom Beogradu.

“Molim vlasnike da sami uklone splavove jer kad ih mi budemo uklanjali verovatno ćemo ih uništiti i naplatiti to uklanjanje, to neće biti dobro ni za koga. Splavovi će biti uklonjeni pre ili kasnije ako ostanem gradonačelnik”, rekao je Šapić.