“Situacija u GSP nikad nije bila bolja nego sada, inače ne bi juče protestovalo svega šest radnika od 6.000 koliko ih ima. Veruju mi. Da je dugačije, hiljade bi izašle na tu blokadu”, rekao je Šapić novinarima ispred hrama Svetog Save gde je ozvaničio početak radova na uređenju platoa.

Naglasio je da neće da pregovara s ljudima koji pod plaštom sindikalnih, radničkih prava, sprovode “poltičko-propagandni program” jer žele da se bave politikom i vode preduzeće.

Govoreći o uređenju platoa ispred hrama Svetog Save, naveo je da će se koristiti najkvalitetniji prirodni kamen i da neće biti posećeno ni jedno drvo već posađeno novih 400-500.

Radovi će koštati “oko 7-8 miliona evra”, trebalo bi da budu gotovi do kraja iduće godine, a istakao je da će biti izgrađena javna podzemna garaža u obližnoj Skerlićevoj ulici.

Rekao je da se radovi na platou finansiraju zajedno s Vladom Srbije i ocenio da će “najlepši pravoslavni hram na svetu” dobiti abijent kakav zaslužuje.

Vladika Stefan, starešina hrama, rekao je da ga naročito raduje da radovi počinju u vreme kada se održavaju “Beogradski dani porodice”, manifetacija koju je Crkva uvek snažno podržavala.

Šapić je saopštio da je danas počelo uklanjanje nelegalnih splavova na Savi od Brankovog mosta ka Ušću. Vlasnici su, kako je naveo, decenijama koristili tu javnu površinu bez ikakvih dozvola i plaćanja, a imali su priliku da licitiraju za nove lokacije.

“Rekao sam ranije tim ljudima da me uzmu za ozbiljno, da ne bude ‘kuku-lele’ jer ćemo im zakucati na vrata. I zakucali smo, uklanjamo te objekte. Da ne bude da im nisam unapred rekao, pa da bude ‘jao majko šta me snašlo’ ” – rekao je Šapić.

Na pitanje o izborima, Šapić je rekao da će uraditi sve što je kao gradonačelnik nameravo, ali da je višemesečno postojanje Privremenog organa u Beogradu usporilo sprovođenje nekih njegovih ideja.

“Samo zlonamerni ne vide šta je urađeno”, rekao je Šapić navodeći da istu pažnju posvećuje “kada se postavlja klupa za neku baku, kako bi imala gde da se odmori kad izađe”, kao i izgradnji novog mosta.