“Porodica je nukles društva, ali je u velikim iskušenjima, tradiocinalna porodica danas teško opstaje”, istakao je Šapić sa velike bine u centru grada, na Trgu Republike, gde su roditelji uglavnom došli sa decom, koja su gledala u zabavljače na štulama, klovnove, članove Svibora u srednjevekovnoj opremi.

Šapić je najavio da će tokom dva meseca biti niz kulturno-umetničkih programa, turnira, radionica, sportskih takmičenja, naglasivši da će to biti i reafirmacija tradiconalnih vrednosti koje, kako je rekao, gube trku sa vremenom.

“Probajmo da bar za ovo vreme sklonimo u stranu crne stvari koje nas sa svih strana često opterećuju. Imam utisak da su u medijima, zbog klikova, prevladale crne hronike”, rekao je Šapić.

On je naveo da je u manifestaciju, koja se održava po drugi put, prošlogodišnja je trajala jedan vikend, uloženo puno sredstava i energije kako bi postala nešto po čemu će se Beograđani i Beograd prepoznavati.

“Beograd je uvek bio grad otvorenog srca i širokog zagrlja, tako će i ostati”, rekao je Šapić, na svečanom otvaranju Beogradskih dana porodice, koje zvaničo počinju u ponedeljak, 15. aprila i traju da 15. juna.