Dokument je potpisan juče u Guangdžouu, glavnom gradu južne kineske provincije Guangdung, a ceremoniji su prisustvovali  He Jičeng, šef Specijalnog administrativnog regiona Makaoa i Šen Haisjung, zamenik načelnika Odeljenja za publicitet CK KPK i predsednik i glavni urednik CMG-a.

Šen je u pozdravnoj reči naveo da je Rezolucija usvojena na šestoj plenarnoj sednici Centralnog komiteta 19. saziva Komunističke partije Kine pokazala smer za održavanje dugoročnog prosperiteta i stabilnosti i stabilnu praksu formule „Jedna zemlja dva sistema“ u Makaou.

Dve strane potpisivanjem nove runde Ovlašćenja omogućuju da sunarodnici u Makaou imaju priliku da uživaju u raznovrsnim sportskim dogadjajima i dele slavu i plodove prosperiteta i moći domovine, podvukao je Šen.

He Jičeng je zahvalio CMG-u na dugoročnoj pažnji i podršci Makaou.

Makao, prema njegovim rečima, očekuje budućnost punu razvojnih šansi. Region će ubrzati razvoj umerene ekonomske raznolikosti, negovati novu ekonomsku rastuću tačku i zajedno sa Gungdungom saradjivati u ubrzanoj izgradnji Zone za dubinsku saradnju Makaoa i Guangdunga u oblasti Hengćin.

He je izrazio nadu da će sa CMG-om nastaviti da produbljuje saradnju, kako bi se otvorilo novo poglavlje u sprovodjenju smernice „Jedna zemlja, dva sistema“.