Šarović je na konferenciji za novinare ispred Skupštine Srbije rekao da ga ne bi iznenadilo da predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji će u to vreme u parlamentu odgovarati na pitanja poslanika povodom izveštaja o Kosovu i Metohiji i francusko – nemačkom predlogu, dovede svoje pristalice ispred skupštine, ali da nema razloga da “dođe do incidenata”.

On je odgovarajući na pitanje novinara rekao da je pokret Ljubav, vera, nada bio jedan od inicijatora organizovanja protesta ispred Skupštine Srbije dok se u njoj raspravlja o Kosovu, uz prisustvo Vučića, ali da pošto je skup zabranjen od policije taj pokret ne poziva građane da dođu na protestni skup, već u šetnju, da bi “sve bilo po zakonu”.

Šarović je rekao da, ukoliko se tokom te šetnje među građanima budu pojavili neki koji su maskirani, za koje je naveo da je moguće da će ih “on (Vučić) poslati”, da “takvi nam ne trebaju”.

Dodao je i da će se u vreme kada je trebalo da se održi protest koji je policija zabranila, održati konferenciju za novinare ispred Skupštine Srbije, u 15.00 sati.