Šarović je na konferenciji za novinare ispred Skupštine Srbije koju je, zajedno sa pristalicama, održao držeći veliki plakat sa slikama kosovskog premijera Aljbina Kurtija i predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, sa albanskom belom kapom na glavi i natpisom “Ne damo Kosovo ni Kurti ni Murti”, rekao da je Vučiću zauzavrat “Zapad dozvolio” da “uništi institucije Srbije, medije i poljoprivredu”.

“Danas Aleksandar Vučić govori da smo mi kolonija i da moramo da popustimo pred ultimatumom EU”, rekao je Šarović i dodao da svako ko pominje potpisivanje sporazuma Beograda i Prištine po francusko – nemačkom dokumentu navodi da “mora da bude u saglasnosti sa Ustavom Kosova, a niko ne pominje Ustav Srbije”.

On je rekao da će se na sutrašnjoj posebnoj sednici Skupštine Srbije o Kosovu, na kojoj će učestvovati i Vučić, pokazati “ko je za izdaju Kosova i Metohije”, ko je spreman na “tihu izdaju” odnosno da podržava Vučića da završi “prljav posao”, a ko je “spreman da se bori”.

“Aleksandar Vučić nije zakazao sednicu Skupštine zato da bi odgovarao na pitanja poslanika i građana, već zato što je Skupština telo u kojem ima ogromnu prednost”, rekao je Šarović.

Kazao je da očekuje da će Vučić “izbegavati da suštinski objasni koji su suštinski rezultati njegove politike zadnjih deset godina”, i da odgovori na pitanje koliko se Srba vratilo na Kosovo u tom periodu, kada su članovi Srpske liste držali Ministarstvo za zajednice i povratak, kao deo Vlade Kosova.

Šarović: Umesto zabranjenog protesta pozivamo građane da sutra prošetaju ispred Skupštine Srbije

Lider pokreta Ljubav, vera, nada Nemanja Šarović izjavio je danas da će umesto skupa ispred Skupštine Srbije, koji je bio planiran za sutra a koji je policija zabranila, biti održana protestna šetnja građana, navodeći da niko ne može zabrani građanima da šetaju i zastanu ako vide prijatelje.