Prošle nedelje, po istom postupku saslušan je i vršilac dužnosti direktora tog javnog preduzeća Nemanja Mančić.

Tada je radiju Sto plus rečeno da će istraga nakon saslušanja Mančića i Suljkovića biti nastavljena, uz ocenu da je postupak složen i da bi zbog toga mogao dugo da traje.

Novopazarska policija podnela je krajem juna krivične prijave protiv Mančića i  Suljkovića, zbog sumnje da su počinili krivično delo zagađenje životne sredine.

Njima je na teret stavljeno da su delo izvršili iz nehata (član 260 Krivičnog zakonika, stav 2), za koji je zaprećena novčana ili kazna zatvora do dve godine.

Mrlje u Raški, praćene oštrim mirisom, građani Novog Pazara primetili su 4. juna, a tri dana kasnije, tokom inspekcijskog nadzora, otkriveno je da se tečnost koja liči na naftne derivate u reku uliva iz cevi u centru grada.

Pored Republičke inspekcije za zaštitu životne sredine, u istragu se uključila i novopazarska policija, a nakon nekoliko sati utvrđeno je da je tečnost koja zagađuje reku mazut iz “Gradske toplane”.

Vršilac dužnosti direktora tog javnog preduzeća Nemanja Mančić pojedinim medijima rekao je da je do “izlivanja došlo usled jakih kiša i da nije u pitanju ljudski faktor”.

Građani Novog Pazara zbog zagađenja Raške održali su dva protesta na kojima su tražili da se sankcionišu odgovorni, spreče dalji ekološki incidenti i javnost obavesti o tome da li je izlivanje mazuta uticalo na zdravlje ljudi.