Kako je prenela Sinhua, Vučić je zamolio Vanga da prenese srdačne pozdrave kineskom predsedniku Si Đinpingu, rekavši da odnosi Srbije i Kine istinski odražavaju međusobno poštovanje i međusobno poverenje, a da se praktična ekonomska i trgovinska saradnja dve zemlje ubrzano razvija. On je još jednom zahvalio Kini na snažnoj podršci i pomoći ekonomskom i društvenom razvoju Srbije.

Srbija, rekao je Vučić, neguje prijateljstvo sa Kinom, čvrsto se drži politike jedne Kine i priznaje da u svetu postoji samo jedna Kina i ta pozicija se nikada neće promeniti.

Vang je Vučiću preneo srdačne pozdrave Sija, rekavši da Kina ceni solidarnost Srbije u očuvanju nacionalnog suvereniteta, nacionalnog dostojanstva i legitimnih prava i interesa.

Pozdravljajući pozitivna dostignuća u izgradnji Srbije, Vang je rekao da su Kina i Srbija međusobno pouzdani partneri od poverenja.

Pod strateškim vođstvom šefova dve države, kinesko-srpski odnosi su ušli u novu eru snažnog razvoja, a praktična saradnja jača i unapređuje se, doprinoseći razvoju i revitalizaciji Srbije, rekao je Vang.

Kinesko-srpsko prijateljstvo je dodatno učvršćeno u zajedničkoj borbi protiv pandemije kovida-19, a solidarnost i međusobno poverenje dve strane su učvršćeni, rekao je on.

Kina je spremna da nastavi da pruža pomoć i podršku u skladu sa potrebama Srbije i da radi sa Srbijom na izgradnji bližih bilateralnih odnosa, rekao je Vang.

Dve strane su takođe razmenile mišljenja o saradnji Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope.

Vang je rekao da je od svog početka pre 10 godina saradnja Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope  fokusirana na praktičnu saradnju i da se držala otvorenosti, transparentnosti i dopunjavanja prednosti, dajući plodne rezultate sa potencijalom koji tek treba da se iskoristi. Kina se raduje saradnji sa Srbijom i drugim zemljama centralne i istočne Evrope na daljem unapređenju obostrano korisne saradnje dve strane.

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.