“U proteklih 20 godina okolnosti u srpskoj i svetskoj privredi su se osetno menjale, a sa njima i Savet, kako bi se tim promenama prilagodio i kako bi što efikasnije odgovorio na izazove sa kojima se, pre svega naše članice, suočavaju, dajući na taj način svoj doprinos unapredjenju ukupnog poslovnog ambijenta u Srbiji”, rekla Govedarica, koja je generalni direktor Roch-a za Srbiju i Crnu Goru.
U poredjenju sa 150 miliona evra investicija i 3.160 zaposlenih u trenutku osnivanja, danas, 20 godina kasnije, Savet, kako je saopšteno, čini oko 120 članica koje su uložile oko 36 milijardi evra i koje zapošljavaju više od 100.000 gradjana Srbije.

Oko 75 odsto kompanija, članica Saveta su kompanije iz EU.

“Korporativna kultura, visoko etičko poslovanje i moderni principi korporativnog upravljanja kompanija, članica čine Savet pouzdanim partnerom, ne samo Vlade Srbije, već i domaćim kompanijama”, navedeno je u saopštenju.

Uprkos brojnim izazovima tokom vremena, ključna uporišta Saveta ostala su, kako je navedeno, nepromenjena od osnivanja: nezavisnost, transparentnost, stručna znanja, najbolje medjunarodne prakse i pre svega, podrška intenzivnijim evropskim integracijama.