Ističe se da je Telekom omogućio taj sportski program na TV B92 u trenucima kada je delovalo da SBB neće postići dogovor o nastavku saradnje sa televizijama B92 i Prva, a da ih povlači nakon što je taj dogovor postignut u petak.

“Telekom je ponovo obmanuo gradjane Srbije koji su mogli i putem običnih antena da prate ove sportske sadržaje koje je državna kompanija platila preko 600 miliona evra”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Telekom postavljao štandove ispred poslovnica SBB, nudio prevoz za korisnike koji su želeli da raskinu ugovor, dolazili na vrata korisnicima sa obrascima za raskid ugovora sa SBB-om, vodio kampanju u medijima sa savetima na koji način da se raskine ugovor, lepili plakate i delili flajere.

“Svi ovi potezi nemaju veze sa fer tržišnom utakmicom, jer je Telekom pokazao da je spreman da primeni sve nečasne radnje da bi pridobili SBB korisnike i opravdali svoju neuspešnu poslovnu politiku. Zbog svih ovih neregularnih poslovnih poteza kompanija SBB će tužiti Telekom Srbija”, stoji u saopštenju.