Manjinska poslanička grupa koju čine „SDA Sandžaka i Partija za demokratsko delovanje“ zatražila je od predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković smenu predsednika Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meha Omerovića, saopštila je danas SDA Sandžaka.

SDA je inicijativu za smenu Omerovića, poslanika iz redova Socijaldemokratske partije Srbije, zatražila zbog “opstrukcije u rešavanju manjinskih pitanja, obmanjivanja Parlamenta o odlukama Odbora, zloupotrebe položaja na štetu manjina, kršenja verskih prava i sloboda manjina, drskog, arogantnog i provokativnog ponašanja i grubog vređanja dostojanstva legitimnih predstavnika manjina”, navodi se u saopštenju stranke.

“Dosadašnji rad predsednika Odbora najbolji je primer neodgovornog i lošeg odnosa prema pripadnicima manjina i ostvarivanju njihovih prava”, ocenila je SDA Sandžaka.

Poslanički klub „SDA Sandžaka – PDD“ je ocenio da za predsednika tog odbora postaviti “predstavnika skupštinske većina iz reda srpskog naroda, čime će državotvorne političke partije u potpunosti preuzeti odgovornost za položaj i ostvarivanje prava manjina u Srbiji”.