Te dve opozicione stranke tražile su pre nekoliko dana da se održi sednica lokalnog parlamenta na kojoj bi gradonačelnik Nihat Biševac predočio izveštaj o preduzetim merama za očuvanje života i imovine građana tokom nedavnih poplava.

“Predsednica Skupštine nema pravo da na ovaj način štiti stranačke kolege i zanemaruje posledice nastale njihovim neradom. Oni koji nisu dobro radili svoj posao treba da snose odgovornost”, kazala je odbonrnica SDA Sandžaka Hanadi Hajdinović.

Ona je dodala da ličnu odgovornost za događaje tokom poplava treba lično da snosi gradonačelnik Biševac, a kolektivno skupštinska većina.

“Građani Novog Pazara ne smeju biti taoci nečije želje da po svaku cenu ostane na vlasti. Nesposobnost, neodgovornost i nebriga gradske vlasti direktno ugrožava živote i imovinu građana bilo da se radi o stradanju u požarima, dece na kolovozu, umiranju bolesnika u bolničkim hodnicima ili sada u poplavama”, dodala je Hajdinović.

Odbornik Edin Numanović (SPP) najavio je da će se obratiti predsedniku i premijerki Srbije Aleksandru Vučiću i Ani Brnabić, kao i da će tražiti sastanak kako bi se rešila sva pitanja.

Dodao je da oni ne prihvataju “napade na građane i skandalozne izjave da će im rušiti kuće”.

“Vi ste bili na vlasti, zašto ste pustili da se te kuće izgrade”, poručio je Numanović.

Na pitanje novinara da li će te dve partije zatražiti odgovornost i predsednika opština Sjenica i Tutin, gde je takođe došlo do poplava, odgovoreno je da su “oni odbornici u Skupštini Novog Pazara i da takva pitanja treba uputiti odbornicima skupština Sjenice i Tutina”.