Stranka demokratske partije Sandžaka optužila je danas Sandžačku demokratsku partiju i gradonačelnika Novog Pazara Meha Mahmutovića da su izdali nalog pripadnicima obezbeđenja grada da napadnu odbornike u lokalnoj skupštini.

Sednica Skupštine Novog Pazara počela je sa više od dva sata zakašnjenja, pošto je pre njenog početka došlo incidenta između odbornika SDA Sabahudina Ramovića i člana obezbeđenja gradske uprave Asmira Ljajića.

Po navodima Ramovića, Ljajić je prvo na ulazu u zgradu vređao odbornika SDA Fuada Baćićanina, a zatim i njega (Ramovića) napao u holu ispred skupštinske sale.

“Rekao sam Ljajiću da ne treba tako da se ponaša prema predstavniku naroda. Međutim, kada sam seo ispred sale došao je (Ljajić) i ođednom nasrnuo na mene. Počeo je da me vuče i udara. Tu su bili odbornici i opozicije i pozicije koji su nas razdvojili”, rekao je Ramović novinaru Sto plus radija.

“Oni su stajali na ulazu i sprečavali zainteresovane građane, kao i novinare i radnike Regionalne televizije, da uđu na sednicu. Tom prilikom su najgrublje vređali i provocirali odbornike SDA Sandžaka, psujući `mrtvu majku` uz najgrublje lične uvrede“, navodi se u saopštenju SDA.

Ova partija je zatražila “hitnu“ reakciju državnih organa i odgovore “ko je nasilnicima izdao nalog da budu na ulazu gradske skupštine i ko im je naredio da nesmetano upadnu i napadnu odbornike SDA Sandžaka“.

Predstavnici ove opozicione partije ne prisustvuju odloženom zasedanju.

I.Slezović