U toj partiji su ocenili da je imenovanje Popadića “politički potez koji ovu opštinu vraća decenije unazad kada su za rukovodioce svih ustanova u Sjenici postavljani kadrovi iz drugih gradova u Srbiji, a po volji vladajućeg režima”.

“Imenovanje Alekse Popadića za direktora Gimnazije u Sjenici je proizvod vladavine postojećeg režima koji ne uvažava nacionalne karakteristike opštine Sjenica, u kojoj veliku većinu stanovništva čine Bošnjaci”, naveli su u saopštenju.

U sjeničkom ogranku SDA Sandžaka smatraju da je takva odluka “odraz političkih prilika u kojoj aktuelno opštinsko rukovodstvo pokazuje nemoć da upravlja gradom i društvenim tokovima u njemu i štiti interese Bošnjaka”.

Oni smatraju da među zaposlenima u toj srednjoj školi postoje kadrovi koji bi mogli da upravljaju tom obrazovnom institucijom zbog čega su i zatražili od Ministarstva prosvete da za direktora postavi nekog od zaposlenih u toj ustanovi.

Pozvali su državne organe Srbije da “prestanu praksu diskriminacije bošnjačkog naroda u ovoj opštini i Sandžaku uopšte”.