Iz te partije su poručili da su uvek imali respekt prema SDA Sandžaka, kao vrednog političkog protivnika i koalicionog partnera, ali da u toj stranci “više nema politike, zalaganja za prava Bošnjaka, ničega, osim sitnih pakosti i lova u mutnom”.

U SDP-u smatraju da povod za zahteve za raspuštanje organa lokalne samouprave nema veze sa Novim Pazarom, već Tutinom, gde, kako su istakli, SDA vlada decenijama, a predsednik Opštine za loše stanje okrivljuje opoziciju, preteći da će “sam sebi uvesti prinudnu upravu”.

“I dok su se svi koji su to gledali smejali, nekome u centrali SDA je palo na pamet da je to dobra ideja, da će oni sada da traže prinudne uprave u svim gradovima da bi, kako se kaže, zamutili vodu i opravdali se od devastacije koju su izazvali u Tutinu”, navodi se u saopštenju te stranke.

Oni su ocenili i da je od “SDA Sandžaka ostala samo senka nekadašnje ozbiljne političke organizacije”.

“Nestala je ideja, nestali su ciljevi, nestao je osećaj odgovornosti, ničega više nema osim jeftinih trikova. Zbog toga sada, nažalost, gledamo kako SDA nestaje sa političke scene”, poručili su iz SDP-a.